Socia BV en Sam Jongejan doen het samen in de Porsche Carrera Cup Benelux

  • 18-jarige Nederlander verdedigt met ambitie de kleuren van Socia in de snelste merkencup van de Benelux

  • Start van het seizoen op 10 en 11 mei op Spa-Francorchamps

De Porsche Carrera Cup Benelux kende zijn startschot afgelopen woensdag op Circuit Zandvoort met een testdag voor de teams en rijders die het seizoen 2024 zullen afwerken. De eerste races van de snelste merkencup van de Benelux vinden midden mei op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen plaats en op de startgrid vinden we ook de snelle Nederlandse belofte Sam Jongejan in de kleuren van Socia.

Eind 2023 maakte Sam Jongejan, toen ook al ondersteund door Socia, indruk in de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023 op de Oostenrijkse Red Bull Ring. In zeer moeilijke weersomstandigheden gaf de amper 18-jarige Jongejan zijn visitekaartje af en dat opende de deur voor een volledig seizoen in wat de meest hoogstaande raceklasse van de Benelux is.

Sam Jongejan, die nog steeds de kleuren van Socia verdedigt, doet het in een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van het sterke Nederlandse Team RaceArt.

“Ik heb eigenlijk altijd in merkencompetities geracet”, vertelt Sam Jongejan aan het einde van de testdag op Circuit Zandvoort. “Ik ben in 2021 begonnen met een Volvo 360 om vrij snel richting de DNRT MaX5Racing Cup door te groeien, met de oude Mazda MX5. Dat kampioenschap wist ik in 2022 te winnen, waarna ik naar de Benelux Mazda MX5 Cup met de nieuwe wagen doorgroeide. In 2023 werd ik ook daar kampioen en kreeg ik de kans het finaleweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux op de Red Bull Ring te rijden. Die kennismaking verliep erg goed en vormde een prima basis om tijdens de wintermaanden de budgetten te vinden om het volledige seizoen af te werken.”

Snelste merkencup van de Benelux

De Porsche Carrera Cup Benelux is een merkencompetitie met de legendarische Porsche 911, in de Porsche 992 GT3 Cup-uitvoering. Het hele veld beschikt over identieke wagens, met dezelfde banden en de races zijn zuivere sprintwedstrijden zonder pitstops, dus talent komt vanzelf bovendrijven.

“De Porsche 992 GT3 Cup is een pure sang racewagen met een vermogen van 510 pk uit een zescilinder met een motorinhoud van vier liter”, legt Socia-rijder Sam Jongejan uit. “We racen met die bolide in ieder raceweekend tweemaal een half uur plus één ronde, waarbij iedereen echt over hetzelfde materiaal beschikt. De filosofie is dus hetzelfde als wat ik uit de Mazda MX5 Cup ken, maar dan met een auto die bijna driemaal zoveel vermogen heeft. Best indrukwekkend! Het seizoen bestaat uit zes weekends met telkens twee races van 30 minuten plus één ronde en we doen het echt tijdens geweldige meetings, zoals de Belgische manche van het FIA WEC op Spa-Francorchamps, het DTM op Circuit Zandvoort of tijdens de European Le Mans Series in Imola. Ook racen we tijdens de Jack Racing Day in Assen, toch één van de autosporthoogtepunten in Nederland en verder doen we het op de Red Bull Ring en op het Belgische Circuit Zolder.”

Perfect platform voor partners en sponsoren

De Porsche Carrera Cup Benelux biedt ook heel wat mogelijkheden voor partners en sponsoren. “En bovendien bleek Sam in het verleden al over heel wat talent te beschikken”, vertelt Rob Boegem, eigenaar van Socia. “Socia adviseert en ondersteunt zelfstandige ondernemers, midden- en kleinbedrijf en grootzakelijke bedrijven al sinds 2003. Of het nu gaat om het leveren van soft- en hardware, het beheer van de ICT-omgeving of complexere vraagstukken. Wij benaderen iedereen met hetzelfde enthousiasme en dezelfde motivatie. Altijd vanuit jouw perspectief en met de toekomst van jouw organisatie in het vizier. Dat is ons streven. Die gedrevenheid en dat enthousiasme vinden we ook bij Sam terug en dat maakt het voor ons een perfecte match. Socia is een team! Een team dat zich kenmerkt door gedrevenheid, dynamiek, ambitie en samenwerking; “Een uit de hand gelopen vriendengroep” die zoals gebruikelijk bij vriendschappen, elkaar naast werk ook opzoeken en dat kan dan ook perfect tijdens de weekends waarin Sam aan het stuur van de Porsche draait!”

Meer informatie:

https://www.socia.nl/
https://www.samjongejan.nl
https://www.carreracupbenelux.com/

Vorige
Vorige

Jonge Nederlandse Coureur Sam Jongejan Imponeert in Porsche Carrera Cup Benelux

Volgende
Volgende

Circuit Zandvoort theater for traditional test day of the Porsche Carrera Cup Benelux