Socia BV en Sam Jongejan behalen tweede zege van het seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux op mythische circuit van Imola

Imola, 7 juli 2024. De fantastische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari was de plek van afspraak voor de derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2024. De meeting op het mytische asfalt van Imola, met zoveel autosportverleden, betekende ook meteen het einde van de eerste helft van het seizoen van de Porsche merkencompetitie. Sam Jongejan, aan het stuur van de door Team RaceArt gerunde Porsche 992 GT3 Cup in de kleuren van Socia BV, behaalde op zaterdag zijn tweede zege van het seizoen in de Rookie-klassering en op zondag reed hij na een zinderende wedstrijd als tweede over de meet. Na zes van de twaalf wedstrijden volgt Jongejan als tweede in het kampioenchap, op 26 eenheden van de Belg Kobe Pauwels.

Sam Jongejan begon goed twee maanden geleden aan zijn eerste seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux en telt ondertussen twee zeges en drie tweede plaatsen, een mooi rapport voor de rookie in de kleuren van Socia BV. Hiermee is Jongejan halverwege het seizoen stevig tweede in het kampioenschap.

“We hebben samen met het team en de partners drie sterke meetings van telkens twee races afgewerkt”, blikt Jongejan op de eerste helft van het seizoen terug. “We hebben tweemaal de zege behaald, werden driemaal tweede en jammer genoeg staat er ook een ‘DNF’ op de lijst, een ‘DNF’ die meteen de puntenachterstand op leider Kobe Pauwels in het kampioenschap verklaart. Dat betekent concreet dat om succesvol te zijn in deze hoogstaande competitie je én snel én regelmatig moet zijn. We weten wat ons vanaf Assen, op 3 en 4 augustus te doen staat.”

Topsport in Imola

De laatste meeting van de eerste seizoenshelft, bracht de deelnemers en teams dus naar Imola, een circuit waar alles pure passie voor de autosport uitademt.

“Ongelofelijk”, vertelde het jonge Nederlandse talent in Imola. “Uiteraard is dit het circuit dat voor altijd zal bekend blijven vanwege het ongeval van Ayrton Senna, maar het is zoveel meer. Wat een begeestering en ook, wat een zalige piste om op te racen. Uiteraard is het dan ook schitterend om op zaterdag die eerste race te winnen, maar ook zondag was geweldig. Heel de race heb ik voor mijn positie moeten vechten, in een fair gevecht met mijn concurrenten voor het podium. Dit was echt topsport! Bovendien hebben we samen met het team weer heel veel bijgeleerd en stappen gezet, die ons tijdens de tweede helft van het seizoen moeten toelaten om voor de titel bij de rookies te blijven vechten. Het vertrouwen is ook gegroeid en ik kijk er echt naar uit om over vier weken, op 4 en 5 augustus te gaan racen op Assen, een circuit dat ik uiteraard goed ken!”

Op 4 en 5 augustus vormt de kathedraal van de snelheid, het TT Circuit van Assen het theater van de vierde meeting van het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux met uiteraard weer twee races over 30 minuten en één ronde. Afspraak dus in het noorden van Nederland!

Meer informatie:
https://www.socia.nl/
https://www.samjongejan.nl
https://www.carreracupbenelux.com/

Vorige
Vorige

Socia BV en Sam Jongejan beleven een onwaarschijnlijk weekend op TT Circuit Assen.

Volgende
Volgende

Jonge Nederlandse Coureur Sam Jongejan Imponeert in Porsche Carrera Cup Benelux