Socia BV en Sam Jongejan beleven een onwaarschijnlijk weekend op TT Circuit Assen.

Assen, 4 augustus 2024. De enorm poulaire Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen was de plek van afspraak voor de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux of de zevende en achtste race van het seizoen van de snelste merkencup van de Benelux. Voor Sam Jongejan was het een belangrijk weekend, niet in het minst door de opvallende aanwezigheid van Socia BV in de paddock van het wereldvermaarde circuit. Jongejan, die in een Porsche 992 GT3 Cup van Team RaceArt racet, ontgoochelde niet, want de 18-jarige Nederlandse belofte behaalde niet alleen zijn eerste polepositie uit zijn carrière in de Porsche Carrera Cup Benelux, hij mocht ook samen met meervoudig Porsche Supercup-kampioen Larry ten Voorde naar het podium!

Van een schitterende verrassing gesproken… na een korte en enerverende kwalificatiesessie op zaterdagochtend mocht Sam Jongejan zijn eerste algemene polepositie in de Porsche Carrera Cup Benelux vieren en hij won zo de Tag Heuer Pole Position Award. “Dit is geweldig, starten met het hele veld achter me”, glunderde de jonge Nederlander op zaterdagochtend. “Ik ga zeker geen plek cadeau geven en wil absoluut mee vooraan eindigen in de race, later vandaag.”

En Sam Jongejan vulde die ambitie zaterdagnamiddag in! Na een mooie start diende hij enkel Larry ten Voorde voor hem te dulden en reed hij na een enorm sterke en foutloze race als tweede over de meet.

“Dit is echt fantastisch. Ik eindig als tweede, maar scoor de volle punten in het algemene kampioenschap, omdat Larry een gastrijder is en ik win uiteraard de klasse voor de rookies. Hierdoor klim ik naar de vierde plaats in het algemene kampioenschap en blijf tweede bij de rookies. Ik voel echt dat ik ieder weekend progressie maak en geniet met volle teugen van dit fantastische weekend, zeker ook omdat het voor mijn partner en sponsor Socia BV zo belangrijk is.”

Op zondag vertrok Sam Jongejan opnieuw van op de eerste startrij en na een zeer intense race, werd Sam Jongejan mooi vijfde algemeen en tweede in de klassering bij de rookies.

Na het weekend in het Noorden van Nederland klimt Sam Jongejan op naar de vierde plaats in het algemene klassement van de Porsche Carrera Cup Benelux, en hij is nog steeds tweede bij de rookies, maar nu op nog amper elf punten van de leider. Met nog meer dan honderd punten te verdelen is nog alles open en ook een algemeen podium behoort nog tot de mogelijkheden.

Op 14 en 15 september vormt de Oostenrijkse Red Bull Ring het theater van de vijfde meeting van het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux met uiteraard weer twee races over 30 minuten en één ronde. Afspraak dus in op het circuit waar Jongejan een jaar geleden zijn debuut in de Porsche-competitie maakte.

Sam jongejan tijdens Jack’s Racing Day (Foto gemaakt door Bart van Leersum)

Meer informatie:

https://www.socia.nl/

https://www.samjongejan.nl

https://www.carreracupbenelux.com/

Vorige
Vorige

Socia BV en Sam Jongejan in gevecht met de weergoden op de Oostenrijkse Red Bull Ring

Volgende
Volgende

Socia BV en Sam Jongejan behalen tweede zege van het seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux op mythische circuit van Imola