Socia BV en Sam Jongejan in gevecht met de weergoden op de Oostenrijkse Red Bull Ring

Red Bull Ring, 15 september 2024. Exact een jaar geleden startte het avontuur in de Porsche Carrera Cup Benelux voor Sam Jongejan op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Een jaar later is de Socia BV-rijder, die voor Team RaceArt uitkomt, een gevestigde waarde in de snelste competitie van de Benelux en de Porsche Carrera Cup Benelux trok voor de vijfde van zes meetings richting datzelfde tracé, waar de weergoden voor wel erg extreme raceomstandigheden zorgden. Sam Jongejan kende een weekend met diverse resultaten, maar we onthouden toch vooral de polepositie voor de tweede race van het weekend en de zilveren medaille in de rookie-klasse in de eerste, natte, race op zaterdag. Sam Jongejan is nog steeds tweede in die klasse en op 11, 12 en 13 oktober valt op het Belgische circuit van Zolder het doek over dit intense kampioenschap. En dan kent Sam Jongejan het verdict van een zeer knap eerste seizoen.

Het weer op de Oostenrijkse Red Bull Ring was bijzonder heftig, met een eerste race die vanwege het noodweer ook niet kon worden uitgereden.

Ik werd vijfde algemeen en tweede ‘rookie’, voor twee van de drie gegadigden voor de algemene titel, dat lijkt me een prima resultaat”, aldus Jongejan op zaterdag. “Ik heb alle begrip voor de beslissing van de wedstrijdleiding om de race vroegtijdig af te vlaggen, want de veiligheid van de rijders staat uiteraard boven alles.” 

Op zondag, op een opdrogend asfalt, mocht Jongejan vanop de polepositie in de klasse vertrekken, maar een wedstrijdincident resulteerde in een moeilijke race, die op een zevende plek in de klasse werd afgesloten.

“Het werd een weekend met heel wat potentie, maar jammer genoeg niet het resultaat op zondag dat we gewild hadden. De testdag en de vrije trainingen op een volledig natte baan waren veelbelovend voor het weekend, waarna de droge kwalificatie, ondanks de nieuwe omstandigheden, eigenlijk ook heel goed verliep. De eerste race was goed zonder meer, maar van de tweede race, op een opdrogende baan had ik meer verwacht. Ik ben helaas met een te hoge bandenspanning vertrokken, maakte helaas ook een foutje op het einde, en dat betekent dat mijn kansen op de titel bij de rookies niet meer alleen van mijn eigen resultaten afhangen. Ik heb echter weer veel mogen leren en sta nu al te popelen voor de finale op Circuit Zolder!”

Op 11, 12 en 13 oktober september vormt het Belgische Circuit Zolder het theater van de slotmanche van het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux met uiteraard weer twee races over 30 minuten en één ronde. Afspraak dus in Belgisch Limburg en alle supporters en fans op de afspraak!

Volgende
Volgende

Socia BV en Sam Jongejan beleven een onwaarschijnlijk weekend op TT Circuit Assen.